Sosyal Medya

Güncel

"Filistin dâvâsı, Erdoğan’ın elinde 'barışa' kavuşacak"

Cudeh üyesi Edip Cevat Cudeh El-Hüseyini, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını değerlendirdi.



Üç semavi dinin de kutsal kabul ettiÄŸi Kudüs’teki Golgota Tepesi’nde yer alan ve “Kemame Kilisesi” olarak da bilinen kilisenin anahtarı 850 yıldır iki ailede bulunuyor. Her sabah kiliseyi açan, akÅŸamları da kapatan ailelerden Cudeh üyesi Edip Cevat Cudeh El-Hüseyini, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıması kararını deÄŸerlendirdi.

Osmanlı döneminde barış içinde yaşıyorduk

Birlikten kuvvet doÄŸacağını söyleyen Hüseyini, Yavuz Sultan Selim’den 5. Mehmet’e (ReÅŸad) kadarki Osmanlı yönetimi altında barış kardeÅŸlik içinde rahatça yaÅŸadıklarını kaydetti.
“Osmanlı dönemi bizim için refah ve huzur dönemiydi” diyen Hüseyin, Osmanlı Devleti dağıldıktan sonra bugünkü durumun ortaya çıktığını anlattı. Hüseyin, gökyüzünden bir mucize indirerek barışı saÄŸlaması için Allah’a dua ettiklerini ifade etti.

“Türkiye yönetimine umudumuz sonsuzdur”

Kudüs kararı açıklandıktan sonra Türkiye’nin dünya kamuoyunu hareket geçiren tutumuna deÄŸinen Hüseyini, Türkiye ve halkına sonsuz teÅŸekkürlerini iletti.

Hüseyini, şunları kaydetti:

“Biz öyle duygular içerisindeyiz ki Türk halkının Filistin halkıyla aynı kanı taşıdığı ve aynı kanda büyüdüğünü söyleyebilirim. Türkiye hükümetine ve yönetimine umudumuz sonsuzdur, çok büyük ümitler içinde bir ÅŸeyler bekliyoruz. Filistin’de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a ‘CumhurbaÅŸkanı’ deÄŸil ‘Sultan’ diye hitap ediyoruz. Umudumuz odur ki Filistin davası onun ellerinde çözüme ve barışa kavuÅŸacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.